Ürün Özellikleri
Busbar Kanal Sistemi
Busbar kanal sistemi; 1930'lu yıllarda, temel olarak yüksek katlı binaların ve fabrikalarda değişen üretim teknolojilerinin bir ihtiyacı olarak, Amerika'da ortaya çıkmıştır.
1950' li yıllarda Japonya da ve Avrupa da kullanılmaya başlanmıştır. Türkiye de ise Busbar kanal sistemi imalatı; 1970'li yıllarda başlamıştır.
Busbar enerji dağıtım sistemleri; modüler yapısıyla modern işletme ve binalarda, hem kuruluş hem de işletme sırasında gereksinim duyulan her türlü güç ihtiyacına cevap vermekte olup; yerleşim değişikliklerine, makina ilavelerine, çeşitli noktalardaki enerji teminine, tesisin çalışan kısımlarını aksatmadan imkân sağlamaktadır.
Sac ve alüminyum gövde içerisinde, izole edilmiş baralar vasıtası ile dağıtılan enerjiyi özel çıkış üniteleri ile istenilen noktalardan güvenli bir şekilde enerjiyi kesmeden almak mümkün olmaktadır.
Uluslararası standartlara uygunluk test belgelerine sahip busbar sistemleri, istenildiğinde genişleyebilme, değiştirilebilme, taşınabilme ve tekrar kullanılabilme özelliğine sahiptir. Busbar güzergâhı boyunca istenilen noktalardan çıkış kutuları ile enerji almak son derece kolay, ekonomik ve emniyetlidir.
Busbar Akım Taşıma Kapasiteleri
Busbar MV: 950A ila 5700A arası akım kademelerinde (Orta Gerilim MV Busbar: Cast resin koruma üzerine metal korumalı) enerji iletimi ve dağıtımı sağlar. İletkenler tercihe göre alüminyum veya elektrolitik bakırdır.
Busbar KX: 400A ila 6300A arası akım kademelerinde (Kalay ile kaplanmış Alüminyum bara veya Bakır bara iletkenli) enerji iletimi ve dağıtımı sağlar.
Busbar CR (Cast Resin Busbar): 630A ila 6300A arası akım kademelerinde (Kalay ile kaplanmış Alüminyum bara veya Bakır bara iletkenli) enerji iletimi ve dağıtımı sağlar.
Busbar KB: 800A ila 6300A arası akım kademelerinde (Kalay ile kaplanmış Alüminyum bara veya Bakır bara iletkenli) enerji iletimi ve dağıtımı sağlar.
Busbar KO-II: 160A ila 800A arası akım kademelerinde (Kalay ile kaplanmış Alüminyum bara veya Bakır bara iletkenli) enerji iletimi ve dağıtımı sağlar.
Busbar MK: 100A ila 225A arası akım kademelerinde (Kalay ile kaplanmış Alüminyum bara veya Bakır bara iletkenli) enerji iletimi ve dağıtımı sağlar.
Bolt-on busbar nedir?
Bolt-on busbar sistemi: Busbar sisteminin modüler ek noktaları üzerinden akım alma çıkış kutuları ile enerji alınmasına imkan veren busbar sistemleridir.
Bolt-on: Busbar sistemindeki ek noktalarından akım alınması istenildiğinde ve direkt besleme yapılacak yerlerde kullanılır.
Plug-in busbar nedir?
Plug-in busbar sistemi: Busbar sisteminin gövdesi üzerindeki akım alma (Plug-in çıkış) pencereleri üzerinden akım alma çıkış kutuları ile enerji alınmasına imkan veren busbar sistemleridir.
Plug-in: Busbar sistemindeki ek noktalar ile prizlerden (plug-in pencereden) akım alınması istenildiğinde kullanılır. (Sadece düz modüller)
UZUN ÖMÜR
Busbar sistemleri özel bakım gerektirmeyen yapısal özelliklere sahiptir. Sistemin her parçası modüler yapıda olup kolayca sökülüp takılabilir. Gerektiğinde sistemin tamamı başka bir yere kolaylıkla taşınabilir.
MODERN GÖRÜNÜM
Busbar sistemleri, işletmelere fonksiyonel kullanımın yanı sıra modern bir görünüm kazandırır.
ESNEKLİK VE EKONOMİ
Busbar Sistemleri, modüler yapıları ve üstün özellikleri ile işletmelerde makina ve benzeri donanımların yer değişikliklerine kolay, ekonomik, hızlı ve modern çözümler sağlar. Tüm değişiklikler ve ilaveler, işletmeyi durdurmadan kolayca yapılabilir.
Teknik Özellikler
Teknik Özellikler
Teknik Bilgiler buraya yazılacak |